Inspiratiesessies

Bij Optima Forma

Bij Wondernemers vinden we het belangrijk om met en van elkaar te leren. Met zoveel ambitieuze en gepassioneerde ondernemers samen is er genoeg expertise in huis. Zo ook over het in beeld brengen van je bedrijf. Deze editie hebben we aangegrepen om de Wondernemers iets mee te geven over het visuele aspect van je bedrijf en je product. 

In de ruimte van grafisch ontwerp bureau Optima Forma kregen we de kans om drie inspiratiesessies te organiseren. Bij binnenkomst konden de bezoekers een keuze maken tussen de verschillende sessies. 

Sessie 1: Grafisch ontwerp; Lianne is een ontwerper bij Optima Forma en zij naam haar groepje mee in de wereld van logo’s en huisstijlen. Waar moet een goed logo aan voldoen? Is een beeldmerk soms ook al genoeg? Past je logo bij je bedrijf? Ook werden de logo’s en huisstijlen van de aanwezige ondernemers besproken. Door middel van een quiz en door goede gesprekken liep iedereen een stukje wijzer weer de vergaderkamer uit. 

Sessie 2: Animatie; Geert en Stefan zij van animatie studio Heilder. Zij zijn een vaste samenwerkingspartner van Optima Forma. In deze inspiratiesessie lieten ze zien wat een animatie studio doet en hoe een animatie voor een bedrijf ontstaat. De deelnemers van deze sessie vonden het heel fascinerend om het een keer van “achter de schermen” te zien. 

Sessie 3: Esther van Esther Fotografeert heeft de groep meegenomen in de wereld van zakelijke fotografie. Wat is de nut en de noodzaak van goede zakelijke foto’s? Zij heeft aan de hand van voorbeelden laten zien dat een professionele fotograaf echt van meerwaarde is ten opzichte van een telefoon-foto of een amateur met spiegelreflexcamera. Via een interactieve presentatie waarin vooral veel met elkaar gesproken is moest de groep concluderen dat goede foto’s op je website bijdragen bij het aantrekken van de klanten die je wilt. 

Na de inspiratiesessies konden de ondernemers uit Leidschendam-Voorburg ontspannen met elkaar in gesprek. De drankjes en bitterballen gingen rond en de foto’s voor het smoelenboek werden gemaakt. Het was wederom een geslaagde editie van Wondernemers met veel blije en geïnspireerde gezichten.

Wij bedanken Bart, Isabel en Lianne van Optima Forma, Stefan en Geert van Heilder en Esther van Esther Fotografeert hartelijk voor hun bijdragen. Mede dankzij hen was het weer een topavond!