De Wondernemers Bijeenkomsten

Het Wondernemers-platform wil graag ondernemers uit de eigen gemeente samenbrengen. Dit willen we doen door middel van digitale middelen zoals de openbare Facebookpagina en de besloten Facebook Q&A groep voor leden, maar het is ook belangrijk om elkaar eens in de zoveel tijd in levende lijven te ontmoeten. Zo heb je ook een gezicht bij die ene bedrijfsnaam. Om die reden organiseren we drie keer per jaar een bijeenkomst, vaak in de vorm van een borrel.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor de volgende Wondernemers bijeenkomst? Hou dan deze website, de Facebookpagina of Instagram in de gaten. We plaatsen zo snel als we kunnen, de datum en de locatie van de volgende bijeenkomst online. Je kunt ook mailen naar wondernemers@outlook.com. Als je een nieuwe Wondernemer bent, zorg dan dat je je naam, bedrijfsnaam, website, emailadres, en branche benoemd in een mail of facebookbericht aan ons. Op die manier kunnen we een passend naamkaartje voor je klaarleggen en je toevoegen aan de ledenlijst zodat je de volgende keer ook een uitnodiging per mail ontvangt.

Als je je aanmeldt voor de Wondernemersbijeenkomst, dan ga je akkoord met onze (privacy)voorwaarden. Dit betekent dat we jouw gegevens mogen opslaan voor eigen gebruik, en dat we foto’s van je mogen maken en gebruiken op de website en Facebookpagina tenzij je ons expliciet anders verzoekt.
Graag plaatsen we ook een foto, naam, bedrijfsnaam en website in ons smoelenboek.

Moet je dan gaan ‘netwerken’?

‘Netwerken’ klinkt altijd een beetje eng en vooral erg onpersoonlijk. Iedereen probeert zichzelf te verkopen. ‘Netwerken’ kan ook anders en op een leuke manier! Natuurlijk op de Wondernemersborrels, waar je gezellig mag kletsen en nieuwe mensen kan ontmoeten zonder verplichtingen! En dat is dan ook waar de borrels en bijeenkomsten over gaan. Een plek om andere startende ondernemers te leren kennen en ervaringen met elkaar te delen, een wisselwerking, een uitwisseling van ideeën, plannen en initiatieven maar ook problemen, ervaringen en oplossingen. Je hoeft dus niets, maar je mag alles! Je kunt de netwerkborrels zien als een feestje waar toevallig ook andere ondernemers zijn. Je legt dus wel een heel leuk netwerk aan van ondernemers uit je eigen gemeente, maar dan zonder verplichtingen!

Waar en wanneer zijn die borrels of bijeenkomsten?

De bijeenkomsten van Wondernemers zijn geen standaard netwerkborrels waar iedereen zichzelf maar probeert te verkopen. Het is een bijeenkomst waar je komt met oprechte interesse in elkaar, een plek waar je kunt aftasten wat anderen voor jou kunnen betekenen (zowel zakelijk als privé) en wat jij juist voor hen kan betekenen zonder verplichtingen. Drie keer per jaar organiseren we een bijeenkomst, op steeds een andere locatie in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Zo leer je niet alleen andere ondernemers, maar ook leuke locaties kennen! De borrels en bijeenkomsten hebben als insteek altijd laagdrempelig en gezellig te zijn. Iedere bijeenkomst proberen we op een andere manier in te vullen, denk aan een gastspreker, een vorm van speeddaten of een zorgeloze vrijmibo. Op de Facebook pagina van Wondernemers en op de nieuwspagina van deze site kondigen we de volgende bijeenkomst aan. We zijn ook bezig met het aanleggen van een email bestand. Wij raden je aan om met enige regelmaat deze site te bezoeken of de Facebookpagina te volgen. Dan mis je niets!

Je hebt een goed idee voor een onderwerp of gastspreker!

Dat is mooi! En we hopen dat je dat idee met ons wilt delen. Het is voor ons belangrijk dat de bijeenkomsten voldoen aan de wensen van alle wondernemers. We proberen steeds te streven naar een nieuwe vorm waardoor de bijeenkomsten inhoudelijk interessant blijven, ook voor de Wondernemers die al vaker zijn geweest. Heb je een goed idee? Heb je een bepaalde wens? Heb je een prangende vraag? Stuur dat dan naar wondernemers@outlook.com. Ben je al bekend met Wondernemers? Dan kun je je ook aanmelden voor de besloten Facebook groep, daar kun je altijd al je vragen en ideeën kwijt!

Voorgaande Borrels

Was je aanwezig op één van de Borrels van Wondernemers? We zijn ze heus niet vergeten! Van iedere borrel worden er foto’s gemaakt. De foto’s vind je op onze foto-pagina. Klik op de flyer om de foto’s te zien.

Wondernemers Klaar voor de Start Next Level 2020
Datum: 15 januari 2020
Locatie: MBO Rijnland

We zijn 2020 goed begonnen met een gezamenlijke borrel met de andere businessclubs zoals Vlietsteden Ondernemers Club en LBC Businessclub. Ook  MKB Leidschendam-Voorburg  speelt een belangrijke rol in de organisatie. Wij hebben dit jaar de organisatie van de workshops op ons genomen, zo sprak Luke Koppe van StudentSite over Generation Y, Willem Jan Verheggen van de Rabobank hield een interessante lezing over de nieuwste bancaire ontwikkelingen, Sebastiaan Huis vertelde over digitalisering in je bedrijf en José Stijntjes & Monique Suijten spraken over aanbesteden binnen de gemeente. De hoofdspreker was Leendert-Jan Visser, directeur MKB Nederland. We sloten gezamenlijk af met een heerlijk buffet. Het was weer een zeer inspirerende en gezellige avond.

Wondernemers on College tour
Datum: 11 oktober 2019
Locatie: Studiehonk, Heeswijkstraat 27, Voorburg

Dit keer waren we welkom in Studiehonk van Simone Bakker. In deze ruimte wordt normaal gesproken huiswerkbegeleiding gegeven. Voor deze gelegenheid werd de ruimte omgebouwd tot presentatieruimte met een grote tafel met experts en rondom publiek. De broers Matthijs en Hidde Jeursen van Jeursen Design, Fieke Meindertsma van o.a Conceptors en Fabiana Mazzacani waren de experts van de avond. In een openhartig gesprek vertelde zij over hun ups & downs in het ondernemen en het leven. Het publiek werd betrokken bij het gesprek en ik denk dat ik niet alleen namens mezelf spreek als ik schrijf dat we weer mooie nieuwe inzichten hebben gekregen.

Klaar voor de start 2019
Datum: 23 januari 2019
Locatie: MBO Rijnland

Deze nieuwjaarsborrel hebben we het net een beetje anders aangepakt. Het leek ons namelijk heel interessant om ook eens met de ervaren ondernemers uit onze gemeente in gesprek te raken! Zodoende kwamen wij in gesprek met leden van andere businessclubs zoals Vlietsteden Ondernemers Club en LBC Businessclub. Ook hebben we gesproken met MKB Leidschendam-Voorburg, de organisatie die de belangen van alle ondernemers uit onze gemeente behartigd. Zij samen organiseren jaarlijks de bijeenkomst KLAAR VOOR DE START. Dit jaar hebben wij ons als Wondernemers daarbij aangesloten. Dit geldt overigens alleen voor deze nieuwjaarsbijeenkomst. De rest van het jaar organiseren we weer kleinschalige ondernemers bijeenkomsten voor de Wondernemers. Uiteraard sluiten we niet uit dat we vaker de samenwerking zoeken met meer ervaren ondernemers uit de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Wondernemers Academy
Datum: 12 oktober 2018
Locatie: Het oude gemeentehuis, Raadhuisstraat 47a, Voorburg

Met zoveel ondernemers hebben we ook een hele hoop expertise in huis, en van elkaar kun je leren! Voor deze editie werden er 3 workshops georganiseerd waarvoor je je kon inschrijven. Luigia Serbanescu nam de ondernemers mee in de wereld van Social media, Remco Moom van Multitask ICT vertelde over het ingewikkelde AVG en Vilna van Betten nam de ondernemers mee in een workshop over de juiste balans tussen werk en privé.

Na de workshops was er nog tijd om met elkaar bij te praten onder het genot van een snack en wat te drinken. De bijeenkomst werd gehouden in het oude gemeentehuis waar momenteel veel verschillende lokale ondernemers zijn gehuisvest. Zolang er nog geen plannen voor nieuwbouw zijn kun je in dit pand veel hele leuke ondernemers vinden!

Wondernemers 2018 Let’s go
Datum: 15 januari 2018
Locatie: Koffiebranderij Wings & Roots, Oude Raadhuisstraat 1, Leidschendam

Een geweldige locatie, de koffiebranderij van Wings & Roots. Misschien heb je wel eens de koffie gedronken aan de sluis? Wij hebben gezien waar de bonen gebrand worden. Wederom mochten we een hoop bekende Wondernemers verwelkomen, maar we hebben ook weer hele leuke nieuwe ondernemers ontmoet! Wij hopen natuurlijk dat deze ondernemers Wondernemers blijven. Daarom hebben we deze bijeenkomst gevraagd waar de wensen en behoefte liggen van de Wondernemers. Met behulp van een mentimeter hebben we alle aanwezigen aan de tand gevoeld.

Richard Baars vertelde in geuren en kleuren over de koffie. Later op de avond konden de aanwezigen gasten zien en ruiken hoe het zit met die koffiebonen, Richard gaf namelijk een Coffee-experience.

Wondernemers Gluren bij de buren
Datum: 9 oktober 2017
Locatie: Alpha gebouw, van Alphenstraat 63
Special Guest: Wethouder Lia de Ridder

Deze bijeenkomst stond in het teken van binnenkijken bij andere ondernemers. In het bedrijfsverzamelgebouw van Conceptors hebben verschillende ondernemers hun deuren open gezet voor de bezoekers. Bij binnenkomst kregen de bezoekende Wondernemers een speurtocht in hun handen gedrukt. Zij mochten op eigen houtje het pand en daarmee de zittende ondernemers gaan ontdekken en ontmoeten. In iedere ruimte hing een letter waarmee zij het woord Borreltijd! konden vormen. Met een compleet ingevulde speurtocht, hebben de ondernemers niet alleen een heleboel leuke ondernemers ontmoet, ze hebben er ook allemaal een goed gevulde goodie-bag mee verdiend!

Dankzij een hoop ondernemers stonden er maar liefst 50 goed gevulde goodie-bags klaar. Zo blij als een kind konden de Wondernemers na een goede borrel en heerlijke hapjes van de Bakprins en Steranijs catering weer huiswaarts. Deze 6e editie was weer zeer geslaagd!

Wondernemers ondernemers bijeenkomst
Wondernemers Voorjaarsbijeenkomst 2017
Datum: 1 juni 2017
Locatie: Casa Niraï
Gastspreker: Alexander Wijninga
Special Guest: Wethouder Lia de Ridder

Alweer de vijfde bijeenkomst waar we wederom bekende gezichten hebben gezien en een aantal nieuwe Wondernemers hebben mogen verwelkomen. Iedere bijeenkomst is weer anders en tijdens deze bijeenkomst is er weer een gastspreker langs geweest. Alexander Wijninga heeft verteld over het vallen en opstaan van het ondernemen. Hij is op zijn 17e al gestart met ondernemer, zo’n 6 jaar later heeft hij meerdere succesvolle bedrijven gehad, is hij een keer failliet gegaan, uitgeroepen tot ondernemer van het jaar en heeft hij een succesvolle doorstart gemaakt. Een inspiratie voor veel ondernemers!

Tijdens deze bijeenkomst hebben we kunnen genieten van de fijne ruimte van Niraï en de heerlijke pasta’s van Chris. En het zonnetje heeft ook heerlijk voor ons geschenen! Het was weer een groot succes!

Wondernemers Niewjaarsborrel 2017
Datum: 10 januari 2017
Locatie: Het danskantoor van Stichting Dansen aan de Vliet
Special Guest: Wethouder Saskia Bruines 

Proosten op het nieuwe jaar en het leren kennen van je mede-ondernemers. Dat was het doel van deze eerste Wondernemers bijeenkomst van 2017. En dat is meer dan gelukt! In de mooie ruimte van het Danskantoor aan de Damlaan werden de Wondernemers warm ontvangen met heerlijke drankjes en verse sushi van Sushi No.01, een nieuwe sushi restaurant aan de Damlaan. Met alle aanwezige Wondernemers werd het glas geheven op een prachtig ondernemersjaar. Hierna heeft Mira Moreno, de gastvrouw van de avond het woord genomen. Ook Dietiste Eline Zuiderwijk heeft zich voorgesteld in een pitch. Als speciale gast hield Wethouder Saskia Bruines een kort praatje. Zij noemde de Wondernemers een fantastisch gezelschap waar de gemeente Leidschendam-Voorburg absoluut baat bij heeft. Zonder de ondernemers zou onze gemeente ook geen lekkere woongemeente kunnen zijn.

Na de praatjes werd er een “netwerk spel” gespeeld. Op deze manier konden de Wondernemers elkaar, met behulp van vragen, beter leren kennen. Als je verschillende ondernemers kent is het heel gemakkelijk om je diensten of taken aan te bevelen bij iemand anders. Op die manier wordt het netwerk heel waardevol. Er zijn weer veel mooie contacten gelegd, de Wondernemers hebben zin in het nieuwe jaar.

Wondernemers barbecue

Wondernemers Bring your own Barbecue
Datum: 30 september 2016
Locatie: Sector V van Conceptors

Op 30 september vond de derde Wondernemers bijeenkomst plaats. Deze keer in de vorm van een “Bring your own barbecue” oftewel een B.Y.O.B.  Sector V, een bedrijven verzamelgebouw van Conceptors aan de Vlietweg 15, werd omgetoverd tot een soort mini festival terrein met een hete grill voor al het meegrebrachte lekkers, een koffiekar van Wings and Roots en een ijskar van Ijs&Zo. Er was weer een mooie opkomst van bekende Wondernemers en veel nieuwe wondernemers.  Er werd gegeten, gedronken, gekletst, kaartjes en ideeën uitgewisseld. Kortom, een zeer vruchtbare middag en avond met heel veel blije gezichten en veel nieuwe energie. De avond werd afgesloten met een hoedje op-hoedje af quiz om de kennis van de aanwezige Wondernemers te testen. Met goed gevulde buikjes en heel veel nieuwe contacten rijker konden de Wondernemers weer huiswaarts, op naar de volgende bijeenkomst!

ondernemers netwerkborrel

Wondernemers Netwerkborrel
Datum: 13 juni 2016
Locatie: Central Park by Ron Blaauw
Gastspreker: Suzanne Beukema

De tweede netwerkborrel van Wondernemers bleek wederom een groot succes. Er waren weer veel bekende gezichten maar ook zeker 30 nieuwe ondernemers. De locatie was heel erg mooi en er werden echt sterren hapjes geserveerd. Nadat Vivian de Jong de borrel had ‘geopend’ kregen drie ondernemers de kans om zichzelf te pitchen. Daarna gaf Suzanne Beukema een inspirerende Powertalk wat zij afsloot met een kleine oefening. Tijdens het borrelen stonden er drie experts ter beschikking. Kim van Loon van de gemeente, Walid Saafi en Tom Hijnen van de Rabobank en Lieke Muller over Social media, stonden klaar om alle vragen te beantwoorden op hun kennisgebied. Hier is veelvuldig gebruik van gemaakt.

Al met al kijken wij terug op een zeer geslaagde avond. Ideeën voor een volgende bijeenkomst worden alweer in beraad genomen. Graag horen we van de andere Wondernemers wat jullie willen weten en meemaken op de volgende borrel die gepland staat in het najaar.

uitnodiging netwerkborrel

Wondernemers Welkomstborrel
Datum: 11 januari 2016
Locatie: Restaurant Donati Voorburg 
Gastspreker: Carsten Klint

De eerste borrel van Wondernemers was een groot succes. Voorafgaand aan de borrel bleek er al een groot enthousiasme onder de deelnemers, dit merkte je op de avond zelf! Het pas overgenomen restaurant Donati (sinds 1 december 2015 overgenomen door jonge ondernemer Stephan Nihot) stond helemaal vol! Donati schonk een fantastisch welkomst drankje en zorgde voor een heerlijk Italiaans hapje. De organisatoren Kimberley de Jong, Vivian de Jong en Barbara Koppe hebben zichzelf deze avond geïntroduceerd. Ook de locatie kreeg de kans om zichzelf te presenteren. Daarna kreeg Gastspreker Carsten Klint, eigenaar van Central Park by Ron Blaauw het woord. Hij vertelde over de valkuilen van het ondernemen en hij gaf advies hoe je succesvol kunt ondernemen (Creatief ondernemen is zijn advies!).

Er is veel gekletst, gelachen, gepraat en uitgewisseld. De ontspannen sfeer en het enthousiasme van alle jonge ondernemers die onze eerste Wondernemersborrel hebben bezocht zorgde voor een groot succes en wij hopen in de toekomst dit vaker te mogen organiseren.